Archived: Цирк наистина

Това е цирк, какъвто не си представяте. Няма предпазни мрежи и въжета, няма зрителни илюзии и ефекти. Няма костюми и грим. Това e цирк без трикове и всичко е наистина. На 18 октомври 7 акробати ще излязат на сцената, за да полетят отвъд предела на своите възможности и законите на гравитацията. A SIMPLE SPACE на австралийската компания Gravity & Other Myths доказва, че всичко е възможно.

Спектакълът получи възторжени ревюта и спечели няколко престижни награди в областта на съвременните изпълнителски изкуства.

„Абсолютен триумф“, пише британският „Гардиън“ за австралийското шоу. „Физически театър, който ти отвява главата“, допълва специализираното изданието на Единбургския фестивал, най-големия фестивал на изкуствата в света. „Тези каскади, предизвикващи гравитацията, спират дъха, удоволствие е да гледаш“, според оценката на авторитетното списание за изкуство „Стейдж“.

Credit @ Steve Ullathorne

Gravity & Other Myths (GOM) е реномирана и многократно награждавана австралийска циркова трупа. Компанията създава вълнуващи акробатични представления от 2009-а година насам, когато е основана в Аделайде, южна Австралия. Това е нов вид акробатичен физически театър, който бяга от наложените модели на традиционното цирково и театрално изкуство.

Gravity & Other Myths създават спектакли, за да бъдат честни с публиката и да въздействат върху сетивата й единствено чрез силата на човешкото тяло, прекрачващо собствените си лимити.

съвременен цирк
Photo Credit @ Steve Ullathorne

До момента A SIMPLE SPACE е представен в 14 държави на 6 континента. Спектакълът е сред най-зрелищните събития на ONE DANCE WEEK 2019 и акцент от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Спектакълът е подходящ за зрители над 7-годишна възраст.


Билети се продават онлайн в системата на EpayGo.bg и на касите на EasyPay. Поради традиционно високия интерес препоръчваме предварителното им закупуване.


Проектът е подкрепен от Правителството на Австралия чрез неговата финансираща и съветническа организация – Australia Council.