Обратна връзка

Скъпи приятели, партньори, гости, за поредна година ви благодарим, че бяхте с нас по време на магичното десето издание на ONE DANCE WEEK. Благодарим за интереса, доверието и енергията, които отделихте за нас и ще сме още по–щастливи, ако ни върнете обратна връзка през нашата съвсем кратка анкета.

Отнема само 3 минути, но пък така ще успеем да чуем гласа ви и да си вземем бележка за бъдещите ни начинания и планове.

Надяваме се да се видим отново през 2018!

Силен финал за фестивала

Закриващият уикенд на ONE DANCE WEEK в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив тази събота и неделя (14 и 15 ноември) предлага на публиката два изключителни и много различни спектакъла – провокативния МАЙКА и танцовата революция от Африка РЕПУБЛИКА КАЛАКУТА.

В събота, 14 октомври, на сцената в Пловдив се качва един от безспорните акценти в юбилейната програма на фестивала – провокативното представление на белгийската Peeping Tom – МАЙКА . Спектакълът събира различните етапи и състояния в живота на майката, за да ни изненада, изваждайки на показ нейния сложен вътрешен свят на крайности, страхове и мечти.

Прочети повече…

Ивона Кройцманова за нас

Вълнувам се, че Чехия е представена в програмата на ONE DANCE WEEK с модула CHECK THE CZECHS. Чешката танцова сцена се развива невероятно бързо, особено през последното десетилетие.

Това се дължи на синергията на много фактори – появата на нови танцови пространства в Прага и отделните региони, навлизането на млади артисти с различни биографии и с отворен хоризонт към света за колаборации, повечето възможности за творчески резиденции в Чехия, растежът на фестивалите в нашата страна и т.н.

Прочети повече…

Българската следа

Българската следа в юбилейното издание на ONE DANCE WEEK е най-новият спектакъл на Иво Димчев, СКУЛПТУРИ, който ще бъде показан в Пловдив на 30 септември от 19:30 часа. Едва преди няколко седмици представлението дебютира на сцената на „Фолкстеатер“ във Виена и предизвика широк отзвук в артистичните среди и публиката.

Музикалният групов пърформанс, който ще бъде представен за първи път в България именно в Пловдив, е и името на новия албум на хореографа, художник, вокалист, автор на песни, пърформър и провокатор Иво Димчев. Песните от албума са гръбнакът на този уникален 70-минутен спектакъл, стоящ на границата между поп концерт и съвременен танцов пърформанс. В СКУЛПТУРИ, редом с Иво, участват Жордан де Шампс, Елена Араужо, Джаскаран Ананд и Паулина Щор. Акомпаниментът на пиано на живо е на Димитър Горчаков.

Прочети повече…

Акценти от програмата

Юбилейното издание на ONE DANCE WEEK започва на 23 септември от 19:30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив с новаторския спектакъл от Тайван ДУЕТ ЗА ЧОВЕК И РОБОТ. Главни действащи лица са хореографът Хуанг Юи и германският индустриален робот KUKA – един от най-напредналите, прецизни и разпознаваеми достижения на роботиката. Двамата сътворяват изящна картина на бъдещето, която не просто комбинира красотата на механиката с прецизното движение на тялото, но е и актуален прочит на стаените чувства в технологичното съвремие и предизвикателна покана за размисъл.

Прочети повече…

Взрив от цветове

Спектакълът ХРОМА на съоснователя на световноизвестния японски артистичен колектив Dumb Type, Широ Такатани, пристига за юбилейното издание на ONE DANCE WEEK тази есен в Пловдив. Любителите на танца ще могат да се потопят в експеримента на тема образ и звук в два поредни дни – 6 и 7 октомври – от 19:30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ в Града под тепетата.

ХРОМА е танц на светлина и сенки, в който визуалните ефекти и мащабната графика следват всяка стъпка на изпълнителите на сцената сякаш за да надделеят и да ги погълнат. Хореографът Широ Такатани подчинява законите на физиката и съвременните оптически технологии, за да предизвика зрителите да потърсят смисъл в стотиците изображения, които виждат на екрана всеки ден. Именно така, всъщност, непрестанно виждаме и създаваме света около себе си.

Прочети повече…

Check the Czechs

CHECK THE CZECHS е специалната програма в рамките на 10-то юбилейно издание на ONE DANCE WEEK, която ще постави във фокус чешката съвременна изпълнителска сцена. Програмата е курирана от Ивона Кройцманова – моторът зад почти всички изпълнителски феномени в Чехия и член на международни мрежи, между които IETM, European Dancehouse Network, съосновател и асоцииран директор на Aerowaves и партньор на Be SpectACTive!.

Модулът CHECK THE CZECHS ще представи общо три спектакъла – ГАЙД на 24 септември от 19:30 часа, РАЗКАЗВАЧКАТА на 8 октомври от 16:30 часа и СТЪПКА ПРЕДИ КРАЯ на 8 октомври от 20:00 часа. Всички представления от програмата на ONE DANCE WEEK се играят в Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив.

Прочети повече…

Танцова революция от Африка

Революционно-музикалният спектакъл РЕПУБЛИКА КАЛАКУТА ще закрие 10-тото юбилейно издание на ONE DANCE WEEK на 15 октомври от 19:30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Роден в Буркина Фасо – една от водещите сцени за съвременен танц в Африка – и базиран в Брюксел, хореографът Серж Еме Кулибали представя по необичаен начин съпротивата срещу голямата политика, багрите на революциите и онези, които застават под техните знамена.

Прочети повече…

Спектакълът–провокатор

Един от най-силните акценти в юбилейната програма на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK е спектакълът на Peeping Tom – МАЙКА, който ще се състои на 14 октомври от 19:30 в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Представлението събира различните етапи и състояния в живота на майката, за да ни изненада, изваждайки на показ нейния сложен вътрешен свят на крайности, страхове и мечти.

От уплашено малко момиче до 40-годишна жена в затвора на собствената й несигурност, спектакълът достига отвъд очевидното, отвъд това, което си мислим, че знаем за майката. Действието се развива на фона на привидно познат декор – музей, родилно отделение, студио.

Прочети повече…

Красив ум

Пред вас е новата визуална идентичност на ONE DANCE WEEK, посветена на десетото юбилейно издание в Пловдив от 23 септември до 15 октомври.

Защото съвременното танцово изкуство не е хаос, нито суета, а точна наука с най-богатия инструментариум.

Защото историите, телата и технологиите, изграждащи спектаклите, са просто средства, просто носители на обединяващи послания.

Защото артистите не излизат на сцената заради себе си, а заради вас.

Защото танцът през 2017-та не е занимание самотно и неразбрано, а широкоъгълно огледало на актуални теми, на големи и малки проблеми.

Прочети повече…

10 години ONE DANCE WEEK

Тазгодишната селекция има мисията да оцвети умовете на зрителите. Затова и новата фестивална визия е изцяло свързана с разума и с осмислянето на съвременното изкуство като източник на универсални послания и разширяване на съзнанието. Фестивалът ще „говори“ за приемането на различността, за любов, революции, тайни и зависимост от технологиите.

По време на десетото си издание ONE DANCE WEEK ще ни отведе надалеч към непознати континенти, истории, традиции и естетики. Ще представи планетата ни в нейните политически, географски, социални, етнически и религиозни сегрегации и ще съгради ново земно кълбо, в което единството е осъзнато приключение. Ще говори чрез танц, защото той достига там, където думите не могат.

Прочети повече…

EARLY BIRD DANCE FESTIVAL PASS

Тази есен ONE DANCE WEEK става на 10 години и празнува със специална програма и прекрасни подаръци благодарение на Visa – водещата платежна система и генерален спонсор на фестивалa.

И ето и първата изненада – Early Bird DANCE Festival Pass! Вземете вашия фестивален билет ранно пиле само за 40 лв. и посетете всички спектакли от юбилейното ни издание.

Купете с вашата карта Visa билет на epaygo.bg до 12 юли и ще получите подарък от Visa – фестивална чанта.

Запазете уикендите в Пловдив от 23 септември до 15 октомври и очаквайте още изненади!

Първи щрихи за годината

В момента работим върху визуалната идентичност на 10-тото издание на фестивала ONE DANCE WEEK. Очаквайте повече информация и визуални експерименти скоро, а до тогава може да разгледате e-act creative digits – страхотна компания от млади и много свежи хора, които ще избутат фестивала едни гърди напред и ще създадат изцяло нова визия за него.

Какво мислите за нас?

Скъпи гости на ONE DANCE WEEK 2016,

Благодарим ви, че бяхте част от нашето девето издание. Надяваме се, че сме успяли да ви зарадваме, впечатлим, изненадаме с програмата си тази година. Надяваме се, че през следващите години ще продължим да представяме най-доброто от международната сцена на съвременните изпълнителски изкуства.

Броени дни след края на фестивала искаме да чуем вашето мнение и ще бъдем благодарни, ако отделите точно 3 минути, в който споделите с какво впечатление/ отношение/ мисли останахте след края.

Кратката ни анкета може да бъде намерена тук.

 

Танцов уикенд

Този уикенд (29–30 октомври) ще бъде посветен на съвременния танц. В последните два дни от фестивала ще може да се насладите на още три спектакъла:

29/ОКТ/16:00
JINX103 (Швейцария)

29/ОКТ/19:30
KOVA ¬ Географски инструменти (Испания)

30/ОКТ/18:00
НАГОРЕ (Швейцария)

Прочети повече…

Улични танцьори

Днес ви очакваме в 19:00 ч.  в Институт Сервантес – София за представянето на УЛИЧНИ ТАНЦЬОРИ – документален филм, заснет в Пловдив. Филмът е част е от Europa Transit, проект на Сан Себастиан – Европейска Столица на Културата 2016, за пътуващо посолство. Партньори за България в реализацията на проекта са ONE DANCE WEEK и Фондация „Пловдив 2019“.

Прочети повече…

JINX 103

JINX 103 е танцов спектакъл, създаден специално за изпълнение в публични пространства. В него Йожеф Трефели и Габор Варга изследват ритъма на конкретното пространство и житейските ритуали, които се случват в него, и сътворяват енергично и завладяващо представление.

Заповядайте на 29 октомври от 16:00 ч. в кв. Капана, където ул. Христо Дюкмеджиев се пресича с ул. Златарска.

Прочети повече…

UP

Деветото издание на ONE DANCE WEEK идва към своя край със спектакъла НАГОРЕ (Швейцария), на хореографите Йожеф Трефели и Майк Уинтър, който ще се играе на 30 октомври в 18:00 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“. НАГОРЕ ще ни понасе към енигматично състояние, което заразява и вдъхновява с мигновен ентусиазъм, представяйки на сцената идеята за духовното извисяване.

Билети в мрежата на Eventim  на цена от 10 лв.

Прочети повече…

Божествени тела

Щастливи сме да представим пред пловдивчани и гостите на града испанската танцова компания La Veronal, известна с великолепната пластичност и техника на танцьорите, както и с концептуалност и задълбоченост на хореографията. На 29 октомври от 19:30 ч. в Драматичен театър Пловдив те ще покажат спектакъла KOVA ¬ Географски инструменти само седмица след световната му премиера.

Билети в мрежата на Eventim  на цена от 10 лв.

Прочети повече…

Технологии и съвременен танц

Тази събота, 22 октомври, от 16:00 ч. и 20:30 ч. в Дом на културата „Борис Христов“, ONE DANCE WEEK ви кани на уникално пътешествие в дигиталната среда на спектакъла ВТОРО ТЯЛО. Пригответе се да прескочите границите между реалното и виртуалното пространство и да намерите нови дефинции на човешкото тяло.

Билети в мрежата на Eventim  на цена от 10 лв., а фестивалните пасове важат единствено за 16:00 ч.

Прочети повече…

Г-н ГАГА

На 21 октомври от 19:00 ч. в Lucky Дом на Киното ONE DANCE WEEK ще представи биографичния филм Г-Н ГАГА на режисьора Томер Хейман. Очаква ви красиво пътешествие из живота на Охад Нахарин – хореограф и артистичен директор на танцовата компания Batsheva, който пренаписва движенческия език на съвременния танц.

Вход свободен.

Прочети повече…

ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СКЪПА

Слоеве от многократно разливана бира и вълни от тестостерон се преплитат в микс от аромати, който седи в основата на спектакъла ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СКЪПА, който ще бъде представен на 20 октомври от 19:30 ч. в Дом на културата “Борис Христов”.

Спектакълът е на английски език.

Билети в мрежата на Eventim  на цена от 10 лв.

Прочети повече…

Канада и Тайван

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK представя за първи път на пловдивска сцена танцови компания от Канада и за първи път в България – танцова компания от Тайван. На 20-ти октомври в Пловдив, за единственото си европейско турне, пристига феноменалният канадец Фредерик Гравел, а два дни по-късно – 22 октомври – ще можем да видим второ показване в Европа на дигиталния спектакъл ВТОРО ТЯЛО на абсолютните звезди от Тайван – Anarchy Dance Theatre.

Прочети повече…

DOT504 впечатляват с танц

На 17 октомври от 19:30 ч. в Драматичен театър Пловдив ONE DANCE WEEK и чешката компания DOT504 ви канят да станете част от КОЛЕКТИВНА ЗАГУБА НА ПАМЕТТА. Спектакълът ще бъде на английски език без субтитри. Произведението е носител на престижното отличие “Спектакъл на годината” на Czech Dance Platform за 2015 е дело хореографите Ленка Отова, Йозеф Фручек и Линда Капетанеа.

Прочети повече…

Франция и Корея са тук

Тази седмица продължава със спектакъли от Франция  и Корея.

На 13-ти октомври от 19:30 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“ публиката е поканена да  се запознае с работата на хореографа Ювал Пик, директор на Национален хореографски център Рильо-Ла-Пап (Франция). Прочети повече…

Стартирахме!

© Marica Kolcheva

Американската компания Stephen Petronio откри по впечатляващ начин фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK с проекта BLOODLINES.

Българската публика имаше възможност да се наслади на творчеството на двама от най-великите хореографи на нашето време – Мърс Кънингам и Триша Браун.

Прочети повече…

Стивън Петронио е вече в Пловдив

© Marica Kolcheva

Този неделя е посветена на съвременния танц и работата на емблематичния хореограф, който ще представи проекта си BLOODLINES, представящ личната му връзка с някои от най-големите имена на съвременното изкуство. Очакваме ви от 18:00 ч. в Дом на Културата “Борис Христов”.

Прочети повече…

Остава ограничен брой фестивални пасове

Последен шанс да се сдобиете с нашия специален фестивален пас на цена от 45 лв., който дава приоритетен достъп до всички събития в рамките на ONE DANCE WEEK. Можете да го закупите от мрежата на Eventim или от билетения център в Пловдив пред Общината на пл. Стефан Стамболов 1, до Копчетата.

Стартираме утре, 9 октомври, с американския спектакъл BLOODLINES на нюйоркчаните от Stephen Petronio. Компанията ще представи най-новия си и най-мащабен и амбициозен проект в Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив, от 18:00 ч.

 

One Dance Week на FLUCA – Austrian Cultural Pavilion

Photo credit: petronio.io

Фестивалът One Dance Week гостува на FLUCA – Austrian Cultural Pavilion с една от звездите в тазгодишната си програма – американският хореограф Стивън Петронио. На 8 октомври от 19:00 ще се проведе разговор, в който Петронио ще разкаже повече за творческия си път и ще сподели интересни детайли от мащабния проект BLOODLINES, който ще открие деветото издание на фестивала.

Прочети повече…

ONE DANCE WEEK със специално предложение за ученици и студенти

ONE DANCE WEEK подарява незабравимо изживяване на ученици и студенти, които имат интерес към изкуството и съвременния танц. За всички спектакли на фестивала има намаление на билети за учащи на цена 5 лв. Поканата е част от политиката на фестивала за приобщаване на млада публика към съвременните форми на изкуство.      Прочети повече…

KRAFTWERK, Clams Casino и Дейвид Тюдор звучат на ONE DANCE WEEK 2016

Photo credit: Miroslav Bolek

Когато говорим за съвременен танц, наблягаме на информация за хореографа, за изпълнителите, за светлините и декорите в залата и обръщаме малко внимание на композиторите и групите, които стоят зад завладяващото музикално оформление на всеки един спектакъл.

Прочети повече…

Jeff Chieh–hua Hsieh

Благодарим на Виж!София за интервюто с хореографа на тайванската танцова компания Anarchy Dance Theatre – Jeff Chieh–hua Hsieh.
Jeff Chieh–hua Hsieh вероятно е име, което ви попада за първи път. Впечатли ни, защото предстои да го срещнем на предстоящото издание на ONE DANCE WEEK със спектакъла на неговата компания Anarchy Dance Theatre – ВТОРО ТЯЛО. И вероятно след това ще го помним дълго.

ONE DANCE WEEK в ЕДНА минута

На 9 октомври в Пловдив започва деветото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK, който за поредна година ще се превърне в портал към световните танцови феномени, представяйки 9 спектакъла от три континента – Европа, Азия и Америка. Спектаклите, които чрез изразните средства на танца разказват девет различни истории, ще впечатлят с увлекателен и атрактивен подход, с движенческа лексика, със звукови пейзажи, дело на емблематични групи и музиканти, и невероятен светлинен дизайн.

 

Гостуваме на FLUCA – Austrian Cultural Pavilion

Фестивалът One Dance Week гостува на FLUCA – Austrian Cultural Pavilion с една от звездите в тазгодишната си програма – американският хореограф Стивън Петронио. На 8 октомври от 19:00 ще се проведе разговор, в който Петронио ще разкаже повече за творческия си път и ще сподели интересни детайли от мащабния проект BLOODLINES, който ще открие деветото издание на фестивала.
Разговорът ще бъде на английски!
Прочети повече…

С трибют към постмодернизма, декори на Анди Уорхол и музика на Kraftwerk стартира ONE DANCE WEEK 2016

Откриващата фестивална вечер на ONE DANCE WEEK 2016 ще бъде посветена на физикалността и изящността на съвременния танц в целия му блясък. В България пристига звездата на съвременната танцова сцена – американският хореограф Стивън Петронио, който ще ни представи проекта BLOODLINES.

Прочети повече…

Елианна Лилова в специално интервю за LOVE THEATER

 

“Как се възприема съвременното танцово изкуство у нас и какви са нагласите на публиката? Как се организира голям международен танцов форум в България и какви са предизвикателствата ще споделя директорът на танцовия фестивал ONE DANCE WEEK – Елианна Лилова. Фестивалът ще представи 9 спектакъла в рамките на периода 09.10 – 30.10 в културната ни столица Пловдив. За себе си Елианна споделя, че е работохолик и холерик. Обича планини, морета, равнини, океани… и китове.”
Благодарим на LOVE THEATER за прекрасното интервю. Прочети повече…

Филмовият шедьовър „Г-н ГАГА“ с премиера в Пловдив

На 6-ти октомври ONE DANCE WEEK 2016 кани всички киномани и почитатели на съвременен танц и пърформанс да се впуснат в красиво кинематографично пътешествие в живота на хореографа Охад Нахарин. Една история за артистичния директор на компания Batsheva, който пренаписва движенческия език на съвременния танц и е обявен за един от най-изключителните хореографи за всички времена.

Прочети повече…

Гледай, танцувай, участвай в ONE DANCE WEEK 2016

Броени дни ни делят от деветото издание на ONE DANCE WEEK 2016, който стартира на 9-ти октомври в Дом на Културата „Борис Христов“, Пловдив, с BLOODLINES – класически проект на големия американски хореограф Стивън Петронио.

Ето и съпътстващата програма:

Прочети повече…

Чешката компания DOT504 изследва човешката природа чрез танц


Хореографите Йозеф Фручек и Линда Капетанеа, които дълги години
работят за култувите Ultima Vez, впечатляват с динамични хореографски серии на ръба на опасносттa.

Прочети повече…

Eyes Up for József Trefeli & Mike Winter

Представяме ви интервю на партньорите ни от DJAMBORE с хореографите Йожеф Трефели и Майк Уинтър.

Те са създатели на спектакъла НАГОРЕ, който може да видите на 30 октомври в Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив.

Прочети повече…

Aналоговият звук на KRAFTWERK в спектакъла на хореографa Ювал Пик

На 13-ти октомври в Дом на Културата „Борис Христов“ хореографът Ювал Пик, директор на Националния хореографски център Рильо-Ла-Пап (Франция), ще демонстрира любовта си към музиката на едни от пионерите на електронната сцена – култовата група Kraftwerk.

Публиката ще може да се докосне и до танцувалните тенденции на романтизма, интегрирани в спектакъла ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ?, част от програмата на деветото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK 2016.

Прочети повече…

Стани част от екипа ни

Ако искаш да станеш част от ONE DANCE WEEK 2016 – най-големият и най-разпознаваем фестивал за съвременен танц в България, ни пиши на: volunteers@onedanceweek.com

Екипът ни има нужда от енергични, позитивни хора, които да помогнат с разпространението на фестивалните рекламни материали в София и Пловдив и да участват в други активности по предварителната подготовка. Периодът на заетост е от началото на септември до края на октомври в зависимост от възможностите и желанието на всеки доброволец.

Прочети повече…

Стивън Петронио открива ONE DANCE WEEK 2016

Творчеството на емблематичните майстори на танца от ерата на постмодернизма – Мърс Кънингам и Триша Браун, се преплита с оригиналните декори на Анди Уорхол, сценографията на Робърт Раушенберг и завладяваща музика от култови изпълнители.

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK се завръща в Пловдив от 9 до 30 октомври. Деветото издание на фестивала ще представи работата както на най-новите имена от света на съвременния танц, така и на световноизвестни компании, определящи тенденциите в сферата на изпълнителските изкуства. Тазгодишната селекция на фестивала включва хореографи и компании от Испания, Канада, Корея, САЩ, Тайван, Франция, Швейцария, Чехия, които ще демонстрират различията и многообразието на съвременния танц.

Прочети повече…

Чисто електричество в новото ни видео

Много сме щастливи с новото видео, което Стефан Чинов съдаде специално за тазгодишната ни визуална идентичност. Тук е и моментът да благодарим на всичките ни партньори през тази година:

Фестивалът се организира от Фондация ЕДНО за култура и изкуства с подкрепата на Община Пловдив и Фондация Америка за България, с генералното партньорство на Programista; и основното партньорство на Сосиете Женерал Експресбанк и Пътища Пловдив. Придвижваме сме благодарение на Ford by Moto-Pfohe.

Прочети повече…

Фестивален пас на цена от 45 лв

От днес до края на деветото издание на ONE DANCE WEEK (09–30.10.2016) ще може да си закупите фестивален пас на цена от 45 лева, който включва достъп до всеки един от 9-те спектакъла в програмата ни. Единственото условие е, че спектакълът ВТОРО ТЯЛО, който има две изпълнения на 22-ри октомври, може да бъде видян само от 16:00 ч.

Не пропускайте нито един от спектаклите ни с фестивален пас от мрежата на Eventim или от билетния център пред Общината в Пловдив до фонтанът на Копчетата.

Новата визуална идентичност на ONE DANCE WEEK

Представяме ви дизайнера Стефан Чинов, който стои зад новата визуалната идентичност на ONE DANCE WEEK 2016. Занимава с дизайн, типография, илюстрации, а зад гърба си има участия в редица креативни проекти, между които Плакат Комбинат, Spirit of Burgas и Temper Boards, но и гигантските Wired Magazine, Burton, Nike, BBC. Стефан е толкова прекрасен като човек, колкото е и артистичният му почерк. Тук може да научите повече за някои от неговите моменти, но също така може да разгледате портфолиото му в Behance.

Искаше ни се да споделим повече за него и за работата върху визуалната идентичност на ONE DANCE WEEK 2016. Както знаете, визиите, използвани от Стефан през тази година, бяха част от идентичността на ONE DANCE WEEK 2015 – дело на  Noble Graphics и отличени на #ФАРА2015. Все пак любимият ни дизайнер ги претвори и погледна през една нова призма – по-електрическа и по-магнетична, запазвайки и така типичния, син, фестивален цвят. Основен акцент и вдъхновение за него са вибрациите и трептенията – музикални, танцови, междучовешки. Те са съдържанието на формата на съвременния танц (сценография, музика, ритъм, осветление, хореография и т.н.) и всеки ги усеща по различен и уникален начин, понякога те карат да настръхваш, понякога те гъделичкат отвътре, понякога плашат, а ти можеш сам да избереш оттам нататък – да избягаш, напускайки залата, или да им се оставиш.

 

Програмата на One Dance Week 2016

9/ОКТ/18:00

BLOODLINES: Ледена примамка на Триша Браун, Тропическа гора на Мърс Кънингам и В движение на Стивън Петронио
Stephen Petronio Company (САЩ)
Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив

13/ОКТ/19:30

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ?
Национален хореографски център Рильо-ла-Пап/ Ювал Пик (Франция)
Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

14/ОКТ/19:30

ДУШЕВНО ПРОБОЖДАНЕ & СРАМЕЖЛИВОСТ
Goblin Party (Корея)
Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

17/ОКТ/19:30

КОЛЕКТИВНА ЗАГУБА НА ПАМЕТТА
DOT504 (Чехия)
Драматичен театър Пловдив

20/ОКТ/19:30

ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, СКЪПА
Фредерик Гравел/ GROUPED’ARTGRAVELARTGROUP (Канада)
Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

22/ОКТ/16:00 & 20:30

ВТОРО ТЯЛО
Anarchy Dance Theatre (Тайван)
Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

28/ОКТ/20:00

JINX 103
Йожеф Трефели и Габор Варга (Швейцария)
кв. Капана

29/ОКТ/19:30

KOVA ¬ ГЕОГРАФСКИ ИНСТРУМЕНТИ
La Veronal (Испания)
Драматичен театър Пловдив

30/ОКТ/18:00

НАГОРЕ
Йожеф Трефели и Майк Уинтър (Швейцария)
Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

Поглед към ONE DANCE WEEK 2015

Броени дни след като обявихме програмата си за 2016 година, ни се иска да погледнем назад към нашето осмо издание, в рамките на което наши гости бяха едни от най-известните хореографи от световната съвременна изпълнителска сцена като Раймунд Хог (Германия) и Тражал Харел (САЩ) и едни от най-вдъхновяващите танцови компании като Farm in the Cave (Чехия) и MPTA (Франция).

През 2016 година ще представим още по-интерсна програма, но преди това нека си припомним как протече международният фестивал за съвременен танц и пърформанс през 2015 година през обектива на фотографа Марица Колчева.

Прочети повече…

Деветото издание на фестивала наближава

Деветото издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK ще се проведе от 9 до 30 октомври. За трета поредна година Пловдив ще посрещне световно известни танцови компании, които определят тенденциите в сферата на изпълнителските изкуства, а публиките ще имат възможност да се запознаят с най-добрите постижения от света на танца.

Тазгодишната селекция ще представи хореографи и компании от Испания, Канада, Корея, САЩ, Тайван, Франция, Швейцария, Чехия. Изданието ще започне на 9 октомври със световнопризнатата американска танцова компания – Stephen Petronio Company, която ще представи репертоар от спектакли, дело на едни от пионерите на американския съвременен танц, носещи заглавието BLOODLINES.

Прочети повече…