Предпремиера на #minaret открива фестивала

Предпремиера на спектакъла #minaret на звездата от Арабския регион Омар Раджех ще открие 11-тото издание на ONE DANCE WEEK. Спектакълът може да бъде видян на 21 септември от 19:30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. #minaret е артистична реакция срещу разрушаването на древния град Алепо по време на войната в Сирия. И по-специално на на неговата “душа” – историческото минаре на 1 000 години на Голямата джамия, сринато в артилерийски обстрел.

Прочети повече…

Папайоану с отличие от Министерството на културата

“ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ” на прочутия хореограф е част от 11-то издание на ONE DANCE WEEK.

По повод 24 май Министърът на културата, Боил Банов, отличи световноизвестния хореограф Димитрис Папайоану с почетен знак “Златен век” – печат на Цар Симеон Велики – златен и грамота за постиженията му в областта на културата. Папайоану ще представи за първи път в  България своя спектакъл „ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“ през септември, когато ще получи лично наградата си от Министерството на културата.

Прочети повече…

ФОКУС ЛИТВА с 3 спектакъла

ФОКУС ЛИТВА ще представи 3 впечатляващи представления, носители на най-престижни литовски награди, в рамките на единадесетото издание на фестивала.

Програмата на ФОКУС ЛИТВА включва: ГОДОС на Šokio Teatras Aura (12 октомври), GAME OVER на Low Air Urban Dance Theatre (13 октомври) и СЪВРЕМЕННО? на Menų spaustuvė/ Arts Printing House (14 октомври). Гостуването на трите танцови компании се осъществява с подкрепата на Lietuvos kultūros taryba и Lietuvos šokio informacijos centras.

Прочети повече…

Димитрис Папайоану в България

Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану ще представи за първи път в  България свой спектакъл.

“ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ“, новото бижу в кариерата на Димитрис Папайоану, ще бъде показан на 28 и 29 септември в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, от 19:30 часа, в рамките на ONE DANCE WEEK 2018.

Прочети повече…

SPOTLIGHT: USA – пълна програма

Наричаме я платформа за американски съвременен танц, но SPOTLIGHT: USA е нещо повече. Съвсем скоро 9 от най-добрите хореографи и танцови компании от САЩ ще пристигнат в Пловдив. Тук Америка и светът ще се срещнат. На сцената. Пред погледите на всички нас. Ето и пълната програма на това, което предстои: 

24 март, СЪБОТА

20:00 – 21:00 Прожекция на документалния филм Check Your Body At The Door, офис ONE DANCE WEEK, ул. Христо Дюкмеджиев 10, Капана

Прочети повече…

Под светлините на прожекторите

ONE DANCE WEEK има удоволствието да бъде основен партньор и локален организатор на SPOTLIGHT: USA, платформа за американски съвременен танц, която ще се проведе от 26 до 28 март в Пловдив.

Америка на фокус – девет танцови компании, три дни, сгъстена програма от спектакли, мастър класове и дискусии – в България. Доскоро събитие от такъв мащаб изглеждаше невъзможно. Заради хилядите километри разстояние, неотъпканите пътеки, многото неизвестни.

Прочети повече…