7 октомври, 19:30 – 20:30 

ДЖИН А КИМ (КОРЕЯ)

Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив

 

Вечер на корейските хореографи включва [ДЕМОНИ] на Джин А Ким и ПЪРВА СРЕЩА на Ин Со Лий. Двете представления са с комбиниран билет, а общата им продължителност е 60 минути. Между миниатюрите има антракт, но публиката ще трябва да остане на местата си.

[ДЕМОНИ]

Насилие изригва от околните, снаряди от лоша енергия свистят около мен. Отново. Тръните поникват върху теб, вътре в теб, наострят бодли все повече и повече, тържествено показвайки се на света.

[ДЕМОНИ] е миниатюра, вдъхновена от мистичния традиционен корейски танц Salp’uri. Той е изпълняван и усъвършенстван в продължение на векове за прокуждане на зли духове, проклятия и черна енергия. Целта на танца е да възвърне вътрешния мир на живите и да успокои душите на мъртвите. Днес Salp’uri се смята за едно от най-развитите и популярни творчески достижения на корейския народен танц.

[ДЕМОНИ] се изпълнява от трима корейски танцьори и впечатлява с естетични костюми и форми на движение.

Джин А Ким

Джин А Ким е дългогодишен член на Cheonan City Dance Company в Чеонан, Южна Корея. Тя завършва Университета Данкук с докторска титла, а понастоящем води класове там, както и в Колежа по изкуства в Сеул.

JuBin Company

JuBin Company е международна артистична формация, в която участват творци с различна насоченост – танц, пърформанс, фотография и други. Продукциите им са силно повлияни от корейския традиционен танц.

Джи-бин Ким

Носител на наградата ACT-BAD PRIZE от Фестивала в Билбао, Испания, през 2016-а година, Джи-бин Ким участва в множество международни съвременния театрални и танцови спектакли, както и в комуникационни проекти, свързани с визуални изкуства и фотография.

Продължителност: 20 минути

Хореография: Джин А Ким

Фотография и визуална комуникация: Джи-бин Ким

Изпълнители: Джин А Ким, Джи На Ким, Хюн Джун Нох