ONE FOR ALL

Дигитално издание: Международен фестивал Сервантино

Тази година, 48-ото издание на най-големия фестивал за изпълнителски изкуства в Гуанахуато, Мексико – Festival Internacional Cervantino, ще се проведе за първи път изцяло онлайн. Фестивалът е най-важното културно събитие в испаноезичния свят и се нарежда сред четирите най-влиятелни фестивала в световен мащаб.

Специалното дигитално издание се фокусира върху нов формат за адаптиране към новите условия, произтичащи от присъствието на COVID-19 и ще се стреми да генерира нови културни преживявания от разстояние, които да бъдат достъпни за публиката. 

„Пандемията, която се преживява в световен мащаб, отвори нови възможности за изследване на формати, адаптирани към нашата реалност: Не става въпрос само за преместване на културното съдържание на екрана, но и за неговото адаптиране към нуждите на артистите и публиката.” – споделя Мариана Ордониес, генерален директор на Международния фестивал Сервантино.

До 18 октомври имаме възможност да се насладим на разнообразна програма, включваща изложби, музика, театър, опера, танц, литература и аудио визуални изкуства. Всяко едно от събитията в рамките на фестивала е достъпно онлайн 24 часа след излъчването му. В това виртуално и изцяло безплатно издание ще участват 570 артисти от Аржентина, Китай, Коста Рика, Куба, Испания, САЩ, Франция, Мексико, Португалия, Великобритания, Сенегал и Уругвай. Програма включва 27 спектакъла, многобройни изложби, инсталации и още много разнообразни активности. В допълнение, фестивалът осигурява ексклузивен достъп до фестивала “Live from London”.

Повече детайли за програмата вижте тук.