Билетите за новия спектакъл на Димитрис Папайоану са отново в продажба

photos: Julian Mommert

В изпълнение на новите разпоредби достъпът до фестивала ще става с eдин от следните документи: ваксинационен паспорт, отрицателен PCR тест или валиден документ за преболедуване

Тазгодишното издание на международния фестивал за съвременен танц ONE DANCE WEEK ще се проведе от 9 до 24 октомври в Дом на културата “Борис Христов” в изпълнение на заповедта на Здравното министерство за достъп до културни събития. Допълнителна информация за пълната програма на фестивала ще намерите тук.

Продажбата на билети за дългоочаквания спектакъл на Димитрис Папайоану – НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ за датите 11 и 12 октомври е възобновена. Билети ще намерите на касите на EasyPay в цялата страна и онлайн от мрежата на EPAYGO. Информация за вече закупените билети ще намерите тук.  Ако желаете да се откажете от вече закупени билети, можете да го направите до 10 септември с имейл до hello@onedanceweek.com.

След двегодишна пауза, Димитрис Папайоану се завърна на сцената с новия си спектакъл НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ, чиято премиера се състоя това лято в рамките на Биеналето за танц в Лион. През септември месец спектакълът ще има своите представяния в Париж, Неапол и Торино, последвани от откриването на ONE DANCE WEEK на 9, 10, 11 и 12 октомври в Пловдив.

Смятан за един от най-значимите съвременни артисти, Папайоану манипулира сценичното пространство, рисувайки живи картини с елементите на човешкото тяло. НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ е разказ за човечеството, разкъсано от противоположности и дезориентирано от напречни пътеки. Спектакълът представлява своеобразно пътешествие между античността и съвременността, постоянството и непостоянството, в търсене на смисъла. 

„Както всички творби на Папайоану, НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ е щателно изработено, интензивно визуално преживяване.“  НЮ ЙОРК ТАЙМС

Трейлър на спектакъла гледайте тук.

Билетите за представянето на 9 и 10 октомври са напълно разпродадени, а в мрежата на EPAYGO и на касите на EasyPay ще намерите в продажба оставащите билети за 11 и 12 октомври.

ПРАВИЛА ЗА ДОСТЪП ДО СПЕКТАКЛИТЕ:

В изпълнение на заповедта на Министъра на здравеопазването, съгласувана с общо европейските политики за достъп до културни събития, достъпът до спектаклите на ONE DANCE WEEK 2021 ще става с един от следните три документа: 

  1. ваксинационен паспорт;
  2. отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в обекта/началото на мероприятието PCR тест;
  3. валиден цифров COVID сертификат за преболедуване.

Заповедта ще намерите тук.

photo: Julian Mommert
  • Представянето на спектакъла TRANSVERSE ORIENTATION на Димитрис Папайоану се реализира с подкрепата на Министерството на културата на Република България.
  • ONE DANCE WEEK 2021 е част от програма “Наследство” на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
  • Представянето на спектаклите TRANSVERSE ORIENTATION, LARSEN C, ZEPPELIN BEND и VANISHING POINT в рамките на ONE DANCE WEEK 2021, както и специалният ФОКУС ГЪРЦИЯ, се реализират с подкрепата на ONASSIS STEGI, Атина.