BYGONES_2815

12.10
OUT Innerspace (Канада)

Всичко е в неопределеност. Всеки е подложен на изпитания и се опитва. Състоянието „между“ е болезнено, странно, оживено, но необходимо; почит към желанието, усилията и всичко, което се е случило преди – преди да се решиш. Танцьорите се колебаят на ръба на случването и по течението на това, което е отминало… танц, който печели промяна и събужда дух, способен да съгражда наново.

Движението е строго, виртуозно, наситено с детайли; физическо беззаконие, което вбесява вещественото, отхвърля логиката и служи като ода на невиждани сили и вътрешно желание. Призрачна архитектура, кукловодство и театрални илюзии създават свят от псевдонеща и свръхестествени личности, които съществуват в границите на формите и безформеността. Накрая BYGONES почита как се изграждаме чрез преживяното и как изпитанията могат доведат до нещо красиво.

НАГРАДИ

Chrystal Dance Prize – Dance Victoria, 2019

ОТЗИВИ

„Това е смел и вълнуващ съвременен танц“ – Times Colonist

OUT INNERSPACE

Out Innerspace е компания за съвременен танц, основата през 2007-а година във Ванкувър от Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен. През последното десетилетие компанията създава необичайни и завършени танцови преживявания чрез безкомпромисна строгост и безрезервна находчивост. Спектаклите Me So You So Me (2012), Vessel (2010, 2013) и Major Motion Picture (2015) са представени на 5 национални турнета, както и в 23 училища чрез благотворителната организация ArtStarts.

Компанията е отличена на MilanOltre Festival 2017 и тяхната продукция е определена като „една от най-красивите и интересни творби от целия фестивал“. BYGONES, най-новата творба на трупата, е копродуцирана от L’Agora de la Danse, La Rotonde и Dance Victoria. Спектакълът печели наградата Chrystal Dance Prize 2019 и артистична резиденция от The Dance Centre. 

Modus Operandi е инициатива на Out Innerspace за въвеждащо обучение по съвременен танц за ученици, завършили средно образование. Така компанията полага основи на творческия път на някои от най-вълнуващите млади канадски танцови таланти.

Автори и изпълнители: Дейвид Реймънд и Тифари Трегартен в сътрудничество с Еля Грант, Дейвид Харви и Рене Сигуин

Светлинен дизайн: Джеймс Праудфуут

Видео дизайн: Ерик Чад

Звуков дизайн: Кейт Де Лорм

Костюми: Кейт Бюроус

Медия маски и дизайн на ръце: Лайл Реймър (LyleXOX)

Стажанти: Айдън Кас, Захра Шахаб

Фотография: Дайвид Реймънд, танцьор – Тифани Трегартен, дизайн на маска – Лайл Реймър

Копродуценти: Agora de la Danse, La Rotonde

Резиденции: The Dance Centre, ArtsSpring Theatre, Shadbolt and Revelstoke Arts Centres

С подкрепата на Съвета по изкуства на Канада, British Columbia Arts Council и град Ванкувър.

CCFA_RGB_colour_e-600x150