ONE FOR ALL

ПОД БУЛОТО НА СЪЗНАНИЕТО

 

ONE Gallery представя:

ПОД БУЛОТО НА СЪЗНАНИЕТО – самостоятелна изложба – пърформанс на Биляна Вучкова

 
/17 – 21 март 2021/ Вернисаж / 17.03.2021 / сряда / 17:00 – 21:00 ч.
 
„Под булото на съзнанието“ е петдневна самостоятелна изложба-пърформанс на Биляна Вучкова. Експозицията включва частично композирана, частично импровизирана музика, изпълнена на живо в симбиоза с различни съпътстващи изразни средства – обекти, видео / аудио инсталации и колажи – използвани като „партитури“ на цялостната композиция.
 
Основен фокус на изложбата е взаимодействието между Биляна и зрителите, а свързващото звено са нейните ръце. Тя не само включва присъстващите в създаването на живата партитура, но и използва ръцете като средство за изследване на собствения „Аз“. Темата за паметта и спомените обединява инсталациите с лична значимост за автортката, а симплистиката на материалите (камък, стъкло, метал, плат) и техните послания провокира по-дълбок прочит на начина, по който възприемаме изкуството.
 
“Стремежът ми е да създам пространство в което да забравим забързаните си мисли и да навлезем в различно сетивно състояние на приемственост – това е сърцето на изложбата.” – споделя Биляна Вучкова
 
За Биляна Вучкова:
 
Биляна Вучкова е динамичен и задълбочен интердисциплинарен съвременен артист със силно изявен неконвенционален език. През призмата на слухът, ранното си обучение по класическа музика и 25-годишно развитие като цялостен съвременен артист-изпълнител, тя изследва състоянията на спонтанност и интуитивен резонанс въплътени в нейната мултифасетната дейност. Работата на Биляна обхваща възможно най-широкия диапазон от изразни средства като звук, визия, движение и включва дълготрайни и мултидисциплинарни формати, концерти, представления, композиции и инсталации фокусирани върху  звуковото пространство.
 
Допълнителна информация ще намерите тук.
 

Снимка: Боряна Пандова

Изложбата е осъществена с подкрепата на програма „Творчески инициативи“ на Национален Фонд „Култура“