Свободни стъпки от Тайван

Спектакълът СвободниСтъпки – пейзажи от тела и солото с вход свободен СвободниСтъпки – Нини на тайванската компания за експериментален танц HORSE ще видим на 3 и 4 октомври на сцената и във фоайето на Дом на културата “Борис Христов” – Пловдив. Спектаклите са включени във Фокус Тайван, като част от програмата на ONE DANCE WEEK 2019.

Компанията за танцов театър HORSE е основана през 2004 г. от петима млади артисти, които споделят любовта си към съвременния танц и хореографията. През годините колективът успява да си изгради отличителен сценичен профил чрез физическа експресивност и изключителна креативност и да се превърне в платформа за артистично изразяване на тайвански хореографи, включително и чрез привличане на чуждестранни творби в състава на компанията.

Спектаклите на HORSE са показвани в Centre de Développement Chorégraphique – Les Hivernales (Авиньон), Joyce Theatre (Ню Йорк), Esplanade Theatre (Сингапур), The International Contemporary Dance Festival (Мексико) и много други.

СвободниСтъпки – пейзажи от тела

3 октомври – Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив

Спектакълът СвободниСтъпки – пейзажи от тела e дългогодишен проект на тайванската компания, който изкусно представя най-първичното и чисто състояние на танцовото изкуство. Хореографията на Су Вей-Чиа, един от основателите на HORSE, е посветена на движението, пречистена от наслагвания и ограничения. Резултатът е много физическо и концептуално танцово произведение, в което тялото може да покаже всичките си способности.

СвободниСтъпки

Спектакълът е за зрители над 18 години. Билети ще намерите на касите на ЕasyPay и онлайн в мрежата на EpayGo.

СвободниСтъпки – Нини

4 октомври – фоайето на Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив

СвободниСтъпки – Нини се ражда на 6-тата година след създаването на HORSE като част от многогодишния проект. При него хореографската цел на Су Вей-Чиа е да изведе сценичното изкуство извън залата и по-близо до хората – на площади, улични пространства и нестандартни локации.

@Chang-Chih Chen

Чрез изследвания на различните аспекти на времето и пространството, хореографът Су Вей-Чиа създава изцяло нова концепция за физичността.

В СвободниСтъпки – НиНи една жена изпълнява танц за свободата от задълженията, очакванията и нагласите, а спецификите на пространството и самата публика се превръщат във важни елементи от представлението.

Вход свободен.

Компанията за танцов театър HORSE гостува в Пловдив с подкрепата на Министерство на културата на Тайван.