30 септември, 19:30 – 20:40 

Иво Димчев (България)

Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив

 

Хореограф, художник, вокалист, автор на песни, пърформър, провокатор… Сега Иво Димчев ни предлага един съвсем нов за него формат. Музикалният групов пърформанс СКУЛПТУРИ е и името на новия му албум, а песните от него са гръбнакът на този уникален спектакъл, стоящ на границата между поп концерт и съвременен танцов пърформанс.

Отегчих се да пея прикован зад стойката на един микрофон, въпреки че ми е приятно понякога, понеже харесвам рестрикцията от това заключване, Да, така е, харесвам този затвор, но мисля, че е време да се направи една категорична визитация на Мадона формата. Тя се “провали” в него, видях го с очите си… в Медисън Скуеърд Гардън преди две години, престара се… претрупа го и го пресоли… както винаги. Аз ще подходя по-премерено, по-фино, по-нежно за окото. Ще има хореография, но лека, непретенциозна, недоминираща. – Иво Димчев

След успешната премиера на СКУЛПТУРИ във Виенски Народен театър през август тази година, спектакълът ще бъде представен за първи път в България. Досега Иво Димчев ни е гостувал с ПАРИЖ (2012) и P PROJECT (2013), в които уникалната му перформативна и финансова интеракция с публиката, разбуди сериозно духовете в културното и медийното пространство.

През последните години издаде 2 книги: STAGE WORKS 2012-2016 и ЛИРИКА И ПЕДЕРАТУСИ.

Продължителност: 70 минути

Хореография: Иво Димчев

Изпълнители: Жордан де Шампс, Елена Араужо, Джаскаран Ананд, Паулина Щор

Текст и музика: Иво Димчев 

Музикален продуцент: Георги Линев, Sash & Blazh

На пианото: Димитър Горчаков