FreeSteps-Body-Scenes-@Chang-Chih-Chen-2

Балканска премиера

3.10
HORSE (Taiwan)

СВОБОДНИ СТЪПКИ e 10-годишен проект, който търси и представя най-първичното и чисто състояние на танцовото изкуство. Хореографията на Су Вей-Чиа е създадена единствено и само заради самото движение, пречистена от наслагвания, канони и ограничения. Резултатът е едно много физическо, но също и концептуално танцово произведение, в което тялото може да покаже всички свои способности.

НАГРАДИ

  • Награда за изпълнителска изкуства – Taishin Arts Awards
  • Първа награда – Kurt-Joos-Preis, 2013

СУ ВЕЙ-ЧИА

Су Вей-Чиа e роден в Гаосюн, Тайван. Завършва Националната академия за изкуства. Един от основателите на HORSE, хореографът създава и / или изпълнява редица спектакли, сред които  M_dans, Stairs, Velocity, Bones, Growing Up, M_Dans 2010, I, Successor I, II, III, 2 Men, 3 Men on a HORSE и Playdead. Поканен да се присъедини към компанията на изтъкнатия американски хореограф Елиът Фелд, Вей-Чиа участва в спектакли на редица европейски сцени., като е част от трупата между 2009-а и 2013-а година. Неговият хореографски проект СвободниСтъпки има за цел да изведе театралното изкуство извън залата и по-близо до хората – на площади, улични пространства и нестандартни локации.

HORSE

Логото на Horse представлява китайски знак, съставен от три коня – символ на безпределната мотивацията и експлозивната енергия. Основана през 2004, компанията успява да си изгради отличителен профил на сцената чрез физическа експресивност и креативност. Приобщаващият им подход отвежда настоящето творческо поколение отвъд стандартната рамка за създаване на сценичните представления. Целта на HORSE е да бъде платформа за артистично изразяване на тайвански хореографи, включително и чрез привличане на чуждестранни творби в състава. В тази плодородна среда на взаимно творческо насърчаване компанията създава репертоар от разнолики и разнообразни продукции.

За зрители над 18 години.

Продължителност: 60 минути
Хореография: Су Вей-Чиа
Изпълнители: Чен Ву-Канг, Фанг Ю-Тинг
Звуков дизайн: Яник Дауби
Светлинен дизайн: Лю Чиа-Минг

Спектакълът гостува в Пловдив с подкрепата на Министерство на културата на Тайван.

R.O.C.TAIWAN