A-Simple-Space-2_-Credit-Andy-Phillipson

18.10
19.10
GRAVITY & OTHER MYTHS (Aвстралия)

Българска премиера

Съвременният цирк, при това от далечна Австралия, дебютира на българска сцена. A SIMPLE SPACE е екстремен спектакъл, в който 7 акробати ще летят над главите ви. Дръжте се, защото всичко е наистина.

Без предпазни манежи. Без обезопасителни въжета. Без помощни технологии.

Сцената е оголена арена за извънземна акробатика и стартова площадка за главозамайващи излитания на артисти, които смятат гравитацията за мит. В това сурово, но изпипано до последния детайл представление, публиката ще усеща тръпката на риска и ще вижда всеки електрически импулс в телата на артистите.

Те нямат да оставят нищо скрито зад кулисите. Те ще разкажат лични истории. Те са готови без притеснение да полетят отвъд собствените си предели и законите на физиката.

Без декори и театрални илюзии. Без светлинни и звукови ефекти. Без грим и костюми. Без трикове. Дежурната театрална илюзия, която лъже сетивата, липсва. Вместо това – гладиатори със силата на зверове и ловкостта на котки, съпровождани единствено от перкусии на живо.

ОТЗИВИ

„Абсолютен триумф“- The Guadian

“Цирк дю Солей с юмруци от желязо“ – ExpressUK

“Това е циркът на XXI век“ – LipMag

„Физически театър, който ти отвява главата“ – Talk Fringe, Edinburgh FringeFestival

„Тези каскади, предизвикващи гравитацията, действително спират дъха, удоволствие е да гледаш“ – Тhe Stage

НАГРАДИ

Награда на публиката – Theaterspektakel (Цюрих), 2016

Най-добро представление – физически театър – Australian Dance Award, 2015

Награда за съвременен цирк – GreenRoom Award, 2015

Най-добро цирково представление – Adelaide Fringe, 2014

КОМПАНИЯТА

Gravity & Other Myths (GOM) е реномирана и многократно награждавана австралийска циркова трупа. Компанията създава вълнуващи акробатични представления от 2009-а година насам, когато е основана в Аделаида, южна Австралия. Спектаклите им се отличават с неподправеност, впечатляващи движения и прямота спрямо публиката.

Това е нов вид акробатичен физически театър, който бяга от наложените модели на традиционното цирково и театрално изкуство. Gravity & Other Myths създават изкуство, в което всичко е наистина, до краен предел възможностите на човешкото тяло.

Още първият спектакъл „Freefall“ обикаля цяла Австралия и получава възторжени ревюта и няколко награди, сред които за „Най-добър цирков спектакъл“ на Adelaide Fringe и „Най-добър изгряващ артист / трупа“ в областта на цирка и физическия театър на Melbourne Fringe (2011).

Премиерата на втория им спектакъл – A SIMPLE SPACE – се състои на Adelaide Fringe и Edinburgh Fringe. Спектакълът се превръща в международна сензация и обира овациите на публиката и критиката вече в 14 различни държави на 6 континента.

Продължителност: 60 минути

Хореография и изпълнение: Gravity & Other Myths

Състав: Лаклан Бинс, Джаша Бойс, Лаклан Харпър, Мике Лизот, Джаксън Мансън, Саймън МакКлър, Мартин Шрайбер, Джейкъб Рандъл, Елиът Зорнер

Музика: Елиът Зорнер

Участия: Aurora Novа

Photo Credit: Chris Herzfeld, Andy Phillipson, Steve Ullathorn

Проектът е подкрепен от Правителството на Австралия чрез неговата финансираща и съветническа организация – Australia Council

gravity_logos-300x300

A SIMPLE SPACE идва в България с подкрепата на e-tron.

Гравитация? Електричеството може повече. Новият изцяло електрически Audi e-tron.

Screen-Shot-2019-09-13-at-11.20.10-600x195