ONE FOR ALL

Dance Umbrella Digital

Create. Debate. Celebrate.

Тази година и лондонският фестивал за съвременен танц Dance Umbrella ще има своята изцяло онлайн програма. Въпреки че фестивалът в обичайния му формат няма да може да бъде проведен заради пандемията от Covid-19, организаторите не пропускат възможността да подкрепят работата на съвременните артисти, този път дигитално. 

Между 23 и 27 ноември се настаняваме удобно вкъщи за серия от онлайн семинари, дискусии, дебати, филми, музика, а дори и закриващо парти с Jay Jay Revlon. Обръщаме специално внимание на датата 26 ноември, когато акцентът пада върху Димитрис Папайоану и създаването на спектакъла “Primal Matter”.

Dance Umbrella e сред основателите на първия паневропейски танцов алианс – Big Pulse Dance Alliance, съучредител на който е и ONE DANCE WEEK. Допълнителна информация зa многогодишния проект, подкрепен от Европейската комисия и иницииран от едни от най-влиятелните фестивали в Европа, ще споделим съвсем скоро.

Choreographer’s Cut

Между 24 и 26 ноември влизаме “зад кулисите” с Димитрис Папайоану (Гърция), Oona Doherty (Северна Ирландия) и Eun Me-Ahn (Южна Корея), докато те обсъждат своя творчески процес с артистичния директор на Dance Umbrella –  Eма Гладстоун.

Articles:

По време на фестивалната седмица ще бъдат налични и авторски материали, засягащи наболелите теми за това как настоящият климат влияе върху танцовата индустрия. Ще можем да прочетем статии от Тим Джос, главен изпълнителен директор и основател на “Езоп”, благотворителната организация, намираща художествени решения за проблемите в обществото, както и от италианската художничка Киара Берсани, която ще засегне темата за COVID-19 и щетите нанесени от пандемията. Подробности ще бъдат обявени в сайта на фестивала.

Playlists:

Плейлисти от Dimitris Papaioannou, Eun Me-Ahn, Oona Doherty, Satchie Noro, както и други артисти, участващи в програмата на фестивала, ще бъдат налични тук. Всеки ден различен артист ще споделя парчетата, които са му помогнали да “премине по-лесно през трудната година”.

Documentary screening:

Като част от програмата ще видим и документалния филм за създаването на парчето If It Were Love (на френски: Si C’était de L’amour), режисиран от Патрик Чиха. Филмът е излъчен по време на 70-ия Международен филмов фестивал в Берлин, където спечели наградата за най-добър документален филм.

Допълнителна информация ще намерите в официалния сайт на Dance Umbrella.

Страхотната визия на фестивала е изработена от O Street.