ONE FOR ALL

Double Bill: The Effort Trap & Presence <> Absence

На 15 и 16 април от 19:00 часа, в ДНК ще бъде показан спектакъла Double Bill, който се състои от две отделни представления – солото The Effort Trap на Коста Каракашян и Presence <> Absence – творческа колаборация между Стефани Ханджийска и полския композитор Михал Кавецки.

За Presence <> Absence:

Музиката нахлува в тялото като река и се разпространява през всички негови повърхности. Когато музиката се отдръпне, тялото се превръща в нейната звукова вълна в пространството. 

Presence <> Absence e представен премиерно The Place театър, Лондон през декември 2019та и представлява творческа колаборация между полския композитор Михал Кавецки и Стефани Ханджийска. Спектакълът е селектиран за престижния британски фестивал Dance Umbrella 2020.

Хореография и изпълнение: Стефани Ханджийска 

Музика: Михал Кавецки 

Костюми: Франсиз Морис и Ана Крийли 

Осветление: Майкъл Манион

За Стефани Ханджийска:

Стефани Ханджийска е режисьор, хореограф и танцов артист, магистър по хореография от London School of Contemporary Dance, 2020. Автор е на творби в жанр танц и танцов филм, включително “Йон (пиеса за осиновените)” с номинация за ИКАР за съвременен танц през 2017. Понастоящем Стефани работи между България и Лондон и се интересува от теми като капитализъм, женствеността и успеха.

Стефани е гост и в третия епизод на ONE FOR ALL Podcast. Слушайте го тук.

Stephanie by Camilla Greenwell

За The Effort Trap:

The Effort Trap е пърформанс, който изследва напрежението, които си причиняваме докато се опитваме да намерим успеха в очите на хората. През призмите на фламенко и съвременен танц, хореографията разглежда стигането до пределите ни на стрес, прегаряне, безпокойство и успех и изследва как тези сили могат да ни повлияят в свят, който се движи все по и по-бързо. За да пресъздаде тези физически и емоционални състояния, осветлението на изпълнението е вдъхновено от измерване и анализ на пулса на изпълнителя по време на танца. Скоростта на мигащите светлини пресъздава вътрешните физически състояния като ги проектира в цялото театрално пространство.

Хореография: Мелинда Маркес & Коста Каракашян

Изпълнител: Коста Каракашян

Музика: Антоан Асайе

Костюм: Рейд Бартолемю

Осветление: Триша Толивър и Гай дьо Ланси

Технически съветници: ЛаЖуне Макмилън & Кийра Чанг

С подкрепата на: Milstein Center Movement Lab

The Effort Trap е представен премиерно като творческа дипломна работа на дипломния концерт на катедра „Танц“ на Колумбийския университет/Barnard College през 2019

За Коста Каракашян:

Коста Каракашян е режисьор, хореограф и танцов артист, завършил “Танц” в Колумбийския университет в Ню Йорк и „Права на човека“ в Глобалния кампус по права на човека във Венеция. Проектите му изследват развиването на емпатия в обществото ни чрез танц, кино и преподаване. Носител е на награда “Люмиер” от Канада за филма си “WAITING FOR COLOR” – документален танцов филм за насилието срещу ЛГБТИ общността в Чечня. Последните му проекти като режисьор и продуцент в студиото му Studio Karakashyan са музикални клипове и танцовия филм “Поглед от ръба” в колаборация със Стефани Ханджийска, заснет на 12 различни локации из България. Хореографията му е представяна от Columbia Ballet Collaborative (Ню Йорк) и балет „Арабеск“ (София) и работата му е отразявана от The Guardian, Elle, them, GLAAD и Свободна Европа.

***

Double Bill: The Effort Trap & Presence <> Absence

15 и 16 април | 19:00ч | ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

 

Информация за билетите можете да намерите тук.

Събитието следете тук.

Double Bill се разпространява с подкрепата на Министерство на културата.