ONE FOR ALL

DUBLIN DANCE FESTIVAL

dyad / Justine_Doswell / Photo © Luca Truffarelli

SUMMER 2021 EDITION

18 – 30 МАЙ 2021

Тази година част от заглавията в програмата на DUBLIN DANCE FESTIVAL ще бъдат достъпни онлайн за публиката в цял свят. Представяме ви накратко някои от тях, а допълнителна информация за пълната програма, която включва различни прожекции, спектакли, работилници и дискусии, ще намерите тук.

The Love Behind My Eyes | Ali Chahrour

The Love Behind My Eyes е изследване на безбройните митове и легенди за забранената любов в арабската култура. Наранените чувства се разкриват чрез движение, изваждайки на бял свят историята на Mohamed Bin Daoud и неговата всепоглъщаща любов към Mohamed Bin Jameа. Любов, която се оказва невъзможна. В творбата си Ali Chahrour изследва връзките между различните общества, открити в тези истории за забранената от социални норми, политически конструкции и религиозни доктрини любов. The Love Behind My Eyes е вдъхновена от безброй подобни истории, както и съвременни примери, много от които остават неизказани. 

Допълнителна информация ще намерите тук.


© Pôle Seif

Dyad | Justine Doswell

Дует, заснет във великолепната катедрала „Свети Патрик“ в Дъблин.

Докато размишлява върху архетипите и архитектурата, тази вълнуваща творба отразява качествата на жената, чието тяло и вяра са служили като връзка между човешкото и божественото : Мария / Мариам. Жена, избрана измежду всички жени, почитана както в християнството, така и в исляма.

Допълнителна информация ще намерите тук.

Silver Veiled | Ginevra Panzetti & Enrico Ticconi

Символичната сила на знамето.

Silver Veiled е нова видео творба на нововъзникващото артистично дуо Ginevra Panzetti и Enrico Ticconi, възникнала от техните изследвания на символичната сила на знамето и неговата хореографска цел в народната традиция. Създадено в диалог с архитектурата, начинът, по който знамето се използва, е от основно значение за структурата на творбата. 

Допълнителна информация ще намерите тук.

Silver Veiled by Genevra Panzetti and Enrico Ticconi © Ettore Spezza [Video Still]

DUBLIN DANCE FESTIVAL

SUMMER EDITION 2021

www.dublindancefestival.ie

f/ DublinDanceFestival

t/ @DublinDanceFest

I/ @dublindancefestival

youtube.com/dublindancefest

DUBLIN DANCE FESTIVAL, заедно с ONE DANCE WEEK, е един от партньорите-основатели на BIG PULSE DANCE ALLIANCE – мрежа от 12 европейски танцови фестивали и институции, обединени от общата цел за развитие и укрепване на съвременния танцов сектор.

Допълнителна информация за проекта ще намерите тук.

Виж още от ONE FOR ALL