ONE FOR ALL

32 rue Vandenbranden | Peeping Tom

© Herman Sorgeloos

Хипнотично пътешествие към мечтите, страховете и желанията. 

Между 22 и 24 януари гледайте онлайн 32 rue Vandenbranden (2009) – един от знаковите спектакли на култовата белгийска компания за танцов театър PEEPING TOM. Ексклузивното онлайн представяне на спектакъла е част от програмата на LONDON INTERNATIONAL MIME FESTIVAL.

Едно от основните вдъхновения на Габриела Каризо и Франк Шартие (артистичните директори на Peeping Tom) зад създаването на 32 rue Vandenbranden е японският филм „Баладата за Нараяма“ на Шохей Имамура, който разказва историята на възрастна жена, заведена на върха на планината Нараяма от децата си, за да умре. В 32 rue Vandenbranden попадаме в малка изолирана общност, чиито жители са заклещени в собствената си самота. Границите между действителността и фикцията се размиват, a героите, обсебени от страхове, се лутат без цел и посока.

Премиерата на 32 rue Vandenbranden се състои на 28 ноември 2009 г., в Кралския фламандски театър (KVS) в Брюксел, а през 2016 година печели престижната британска награда Olivier Award (2015) за най-добър танцов спектакъл.

През 2019 година спектакълът ДЕТЕ на Peeping Tom откри дванадесетото издание на ONE DANCE WEEK, a през 2017 година компанията ни гостува със спектакъла МАЙКА.

Гледайте 32 rue Vandenbranden онлайн тук.

Допълнителна информация за 32 rue Vandenbranden ще намерите тук.

Допълнителна информация за програмата на LONDON INTERNATIONAL MIME FESTIVAL ще намерите тук.

© Maarten Vanden Abeele