Берлин, 2  май 2022

От името на мениджърския екип на Big Pulse Dance Alliance поздравяваме ONE DANCE WEEK за предстоящото издание през 2022 г., по време на което ще стартираме с първите си дейности на Балканите, включително представянето на нашата мащабна копродукция Siguifin на сенегалския хореограф Амала Дианор и нашата програма за гостуващи артисти, от която се възползват изгряващи артисти от няколко европейски държави.

Big Pulse Dance Alliance (BPDA) е мрежа от 12 европейски танцови фестивала/институции, обединени от общата си цел да развиват и укрепват съвременния танцов сектор. Четиригодишният проект, съфинансиран от програма “Творческа Европа” на Европейския съюз, стартира през декември 2020 г. Партньорите на BPDA бяха избрани, тъй като бяха счетени за най-значими и стратегически в своите страни и транснационални региони, както и заради устойчивостта си и дългогодишно съществуване в подкрепа на танцовия сектор. В BPDA всички ние оценяваме високо способността на ONE DANCE WEEK да осъществи пълноценно фестивално издание в рамките на настоящата постпандемична и конфликтна ситуация. Внасянето на нормалност в нашия сектор е предизвикателство, пред което всички ние сме изправени като организации и което е ангажимент на събитията на BPDA през тази година.
Пожелаваме на ONE DANCE WEEK фантастично издание и дълъг живот. Нека фестивалът продължи да подкрепя развитието на танца в България, на Балканите и в Европа, както правят всички в нашата мрежа.

С уважение,
Едуардо Бонито
Ръководител на проекта

Big Pulse Dance Alliance