ONE FOR ALL

Festival Quartiers Danses

В рамките на големите сътресения, случили се през тази отличителна година, екипът на Festival Quartiers Danses (FQD) избра за приоритет здравето на своите партньори и своята публика, но преди всичко на артистите от танцовата общност и отмени тазгодишната си програма. Това трудно решение накара екипа на FQD да бъде изобретателен, за да продължи да изпълнява мисията си да популяризира творческия танц във всичките му форми и хибридности. Ето как се ражда това ново приключение, което предлага онлайн съдържание, достъпно за всички, за да покаже танцовата сцена на Монреал.

Festival Quartiers Danses представя 100% базирано в Монреал хибридно издание онлайн и в градски контекст: 16 съвместни творения, обединяващи 33 хореографи и режисьори от Монреал, представени като световни премиери, 17 представления в градски контекст, интервюта с артисти от програмирането, кръгла маса за многообразието и расизма в танца, ретроспективна фотоизложба, кинопрограма от 10 късометражни филма от местни и международни артисти и уникален телефонен спектакъл.

Merging bodies de Pauline Gervais et Alexandre Paskanoi Photography

Това издание също така подчертава приноса на женското влияние върху танца, тези могъщи и устойчиви създатели, които представляват и по-голямата част от програмата.

За да остане верен на своята идентичност и да запази празничния характер на това обединяващо събитие, това ново цифрово и ексклузивно съдържание ще се излъчва всеки ден до и 20 септември 2020 г. и ще е достъпно безплатно на уебсайта на FQD.

Пълната програма вижте тук.

Това 18-то издание е посветено на г-жа Луиз Харел, председател на Националното събрание на Квебек от 1981 до 2008 г. и ръководител на FQD, за да подчертае нейната непоклатима подкрепа от 2005 г. насам.