ONE FOR ALL

HERE NOT HERE | Euripides Laskaridis

Гледайте онлайн: HERE NOT HERE от Еврипидис Ласкаридис

20-минутно потапяне зад кулисите на спектакъла ELENIT

Днес от 21:00 ч гледайте онлайн документалния филм HERE NOT HERE – заснет в ONASSIS Stegi по време на репетициите на спектакъла ELENIT на Еврипидис Ласкаридис. Във филма Ласкаридис споделя с нас процеса на подготовка на ELENIT чрез 20-минутно потапяне зад кулисите на спектакъла. HERE NOT HERE е заснет година след премиерата на спектакъла в Атина, а идеята за него се ражда след като вторият локдаун във Франция възпрепятства рестартирането на международното турне на Ласкаридис, което трябваше да започне от Théâtre de la Ville в Париж.

„Харизматичен артист, който дълбоко вярва в творческия потенциал на зрителите. Във филма си Ласкаридис говори за своя креативен процес и за начина, по който иска публиката да се ангажира със случващото се в сърцето, а не в ума.”

Късометражният филм HERE NOT HERE ще бъде достъпен само днес, от 21:00ч., в YouTube канала на ONASSIS Stegi.

Допълнителна информация ще намерите тук.

Еврипидис Ласкаридис

Еврипидис Ласкаридис е гръцки хореограф, режисьор, изпълнител и една от най-ярко изгряващите звезди на съвременната танцова сцена в Европа. Двете доминиращи теми в художествената му идентичност са подигравката и трансформацията. Учи актьорско майсторство в Атина, в художествения театър Karolos Koun и режисура в Ню Йорк със стипендия от фондация Onassis. Работи като изпълнител от 1995 г., колаборирайки си с Димитрис Папайоану и Робърт Уилсън. През 2009 г. Еврипид основава компанията OSMOSIS. Първото пътуващо сценично произведение на компанията – RELIC – е селектирано от Aerowaves 2015, преди да се появи на сцените на над 30 международни фестивалав цяла Европа, включително биеналето за танц в Лион, Palais de Tokyo в Париж и др. RELIC е номиниран за две награди за театър и технологии в Обединеното кралство и печели наградата Creative Innovation in Lighting. През 2017 г. следващият му спектакъл TITANS – международна копродукция (Канада, Франция, Гърция, Холандия и Португалия) – има своята премиера по време на фестивала в Атина, след което става част от програмите на Theatre de la Ville в Париж, Julidans в Амстердам и Festival TransAmériques (FTA) в Монреал. Творбата е селектирана и  от фондация Hermès и е включена в програмата New Settings # 7. 

кредит: Marilena Stafylidou

Onassis

Виж още от ONE FOR ALL