ТАНЦ НА КРАСОТАТА

Звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди ще представи новия си спектакъл ГРАЦИИ на 20 септември в Пловдив.

Прочети повече…

Димитрис Папайоану открива ONE DANCE WEEK 2020

Световноизвестният хореограф се завръща в Пловдив на 3 и 4 септември с една от най-скъпите продукции в историята на танца

Прочети повече…

2019: ФИНАЛЪТ

Приключи най-мащабното издание в 12-годишната история на ONE DANCE WEEK. 

Прочети повече…

ФОКУС ПОЛША: АТЕЛИЕТА

На 18 октомври в СКЛАД ще се проведат ателиета с младите артисти от Полша Агата Синиарска и Аурора Лубос.

Прочети повече…

КРАСОТАТА В ТАНЦА

Представяне на брой 1 на СПИСАНИЕ ЗА ТАНЦ на ONE DANCE WEEK
21 септември, 18:00 часа, Vintage House, Дом на културата „Борис Христов“

Прочети повече…

Съпричастност в танц

ФОКУС ПОЛША на ONE DANCE WEEK 2019 среща публиката с млади полски артисти, които превръщат танцовото изкуство в апел срещу безразличието. На 19 октомври ще видим спектаклите ВТОРА ПРИРОДА на Агата Синиарска и Каролина Гживнович и солото ДОБРЕ ДОШЛИ на независимия артист Аурора Лубос.

Прочети повече…

В търсене на Сирия

Спектакълът ПОД НЕБЕТО НИСКО на сирийския автор и режисьор Уаел Али ще бъде показан за първи път в България на 27 септември в Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив. Пътешествие в миналото и настоящето чрез лични спомени и документални източници, ПОД НЕБЕТО НИСКО смесва театър, танц и видеография, за да възстанови спомена за Сирия – една пленена държава, която доскоро познавахме.

Прочети повече…

Тялото като туптящо сърце

На 3 октомври в Дом на културата “Борис Христов” ще бъде представен и соловият спектакъл КОКОРО на италианската хореографка Луна Ченере. В този танцов спектакъл на голотата, тялото се превръща в прожекционен екран на емоции, спомени и илюзии, а плътта губи формите и очертанията си. Една душа оставя своите стъпки на сцената.

Прочети повече…

Свободни стъпки от Тайван

Спектакълът СвободниСтъпки – пейзажи от тела и солото с вход свободен СвободниСтъпки – Нини на тайванската компания за експериментален танц HORSE ще видим на 3 и 4 октомври на сцената и във фоайето на Дом на културата “Борис Христов” – Пловдив. Спектаклите са включени във Фокус Тайван, като част от програмата на ONE DANCE WEEK 2019.

Прочети повече…

Картини от тела

Чешкият хореограф Мартин Талага представя спектакъла СОМА на 4 октомври в Дом на културата “Борис Христов” – Пловдив. В това танцувално дефиле главният герой е тялото. Ще го видим в цялата му прелест и грозота, възможности и ограничения. Какво може да каже човешкото тяло? И какво не може да изрази?

Прочети повече…

Втора среща с L-E-V

ГЛАВА ТРЕТА

L-E-V Company

6.10.2019, Дом на културата „Борис Христов“- Пловдив

Прочети повече…

Втора дата за ДЕТЕ

ДЕТЕ

PEEPING TOM

21.09.2019, Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив

Прочети повече…

Канада: Новите лица на танца

Съвременният танц от Канада очаква среща с публиката в Пловдив през октомври. Спектаклите КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ и НЯКОГА ПРЕДИ поставят фокус върху новото артистично поколение в Канада и различния им поглед върху идеята за пренасяне на чувства и емоции чрез силата на хореографския език.

Прочети повече…

Каори Ито: Танц за баща и дъщеря

Семейство. Липса. Неизказаност. Разстояние. Авторитет. Баща и дъщеря опитват да се намерят отново, този път на танцовата сцена. В този емоционален дует, вдъхновен от премълчаните дълго въпроси в едно типично японско семейство, всъщност могат да се огледат мнозина. Спектакълът ТАНЦУВАМ, ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАМ НА ДУМИ на хореографа Каори Ито и скулптора Хироши Ито, неин баща, ще бъде поставен за първи път у нас на 28 септември в Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив.

Прочети повече…

L-E-V отварят широко сърца

Израелската компания L-E-V, един от оригиналите на съвременната танцова сцена, става част от ONE DANCE WEEK 2019. Най-новият им спектакъл „CHAPTER 3” ще бъде показан на 5 октомври в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив, броени дни след световната премиера през на 26 – 29 септември в Германия.За творбите на хореографа Шарон Еял в. New York Times пише, че „отварят широко сърца“.

Прочети повече…

Танцът на Фортуна

Една осъвременена класика пристига от Унгария на 29 септември в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив. Сегедската компания за съвременен танц създава пищно зрелище по музиката на едно от най-изпълняваните класически произведения и му дава съвсем различен живот. „КАРМИНА БУРАНА” е ода за човешките състояния и неизбежната Съдба.

Прочети повече…

Цирк наистина

Това е цирк, какъвто не си представяте. Няма предпазни мрежи и въжета, няма зрителни илюзии и ефекти. Няма костюми и грим. Това e цирк без трикове и всичко е наистина. На 18 октомври 7 акробати ще излязат на сцената, за да полетят отвъд предела на своите възможности и законите на гравитацията. A SIMPLE SPACE на австралийската компания Gravity & Other Myths доказва, че всичко е възможно.

Прочети повече…

Тялото като „МЕДИУМ“

Индонезийският хореограф Рианто става част от ONE DANCE WEEK 2019. Артистът, впечатляващ с уникален танцувален език от съвременни и традиционни техники от централната част на остров Ява, ще представи в Пловдив първия си самостоятелен спектакъл – „МЕДИУМ”.

Прочети повече…

С ДЕЦА НА ЦИРК

Възползвайте се от 2 безплатни билета за цирковия спектакъл A SIMPLE SPACE, този петък, 18 октомври.

Прочети повече…

БИЛЕТ-ПОДАРЪК

Всички, закупили билет за съвременния австралийски цирков спектакъл A Simple Space, ще могат да заявят БЕЗПЛАТЕН билет за световната премиера на канадския спектакъл НЯКОГА ПРЕДИ на 12 октомври от 20:30ч.

Прочети повече…