22 септември, 19:30 – 20:00 

КЕНДЖИ ШИНОХЕ (ЯПОНИЯ)

Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив

 

Японският хореограф Кенджи Шинохе представя два солови спектакъла, посветени на днешния човек. С 【K(-A-)O】той как описваме чувствата в днешната информационна ера. Какво се крие зад емотиконите? Искрена ли е виртуалната усмивка? Как да си върнем истинските чувства? В [ЛЮБОВ] хореографът представя историята преди любовната история. Можем ли да обичаме различно, ако всички живеем по стереотип.

КЕНДЖИ ШИНОХЕ

Кенджи Шинохе учи танцово изкуство в Япония и Германия. Участва в солови спектакли и ръководи компаниите Die Tokyo Dance Crew и ELTEN. Носител на престижни награди, сред които Sawamoto Tokumi Prize в Япония, както и Голямата награда и Наградата на публиката на Международния фестивал за танцов театър в Германия.

【K(-A-)O】

…В интернет имаме неутрални лица. Когато общуваме онлайн, имаме избор да бъдем и щастливи, и нещастни, и да се преструваме. В този момент можем да фалшифицираме емоции, които не изпитваме. Използваме емотикони и символи, за да предадем емоциите накратко. И докато правим това, неизмеримите и необятни чувства обедняват и опростяват.

Продължителност: 20 минути

Хореография и изпълнение: Кенджи Шинохе

[ЛЮБОВ]

Хореографът излиза на сцената, заобиколен от обичайности – тениска, табела, смартфон. Той представя доминиращата култура. Той следва другите. Съвсем обикновен артист. Съвсем обикновен човек. Нищо оригинално. И как тогава да обича нещо или някого, без да бъде като всички?

Продължителност: 20 минути

Хореография и изпълнение: Кенджи Шинохе

Драматургия: Рицуко Мацуока

Специални благодарности на: Арън Самюел Дейвис, Елена Луис Искандар