L-E-V отварят широко сърца

OCD LOVE by L-E-V Company

Израелската компания L-E-V, един от оригиналите на съвременната танцова сцена, става част от ONE DANCE WEEK 2019. Най-новият им спектакъл „CHAPTER 3” ще бъде показан на 5 октомври в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив, броени дни след световната премиера през на 26 – 29 септември в Германия.За творбите на хореографа Шарон Еял в. New York Times пише, че „отварят широко сърца“.

„CHAPTER 3” продължава темата за любовта от предишните две продукции – „OCD Love“ и „Love Chapter 2“ – и носи уникалния почерк на Шарон Еял и мултимедийния дизайнер Гай Бехар. Двамата създават L-E-V Company през 2013-а година, а техните продукции бързо се превръщат в световни събития, тъй като вплитат уникален танцувален език, мултимедия, драматургия и мода.

Спектакълът „OCD Love“ (бел. ред. – ОСD – Обсесивно-компулсивно разстройство, англ. ез.) изследва най-дълбокото човешко чувство – любовта. Спектакълът е вдъхновен от едно от най-красивите съвременни любовни стихотворения, написано Нийл Хилборн. Поемата е изповед на мъж, страдащ от ОКР – заради неговите мании, тревожност и натрапчиви мисли, той губи голямата си любов.

LOVE Chapter 2, както пишат авторите, „те кара да плачеш“, защото е още по-наситена приказка за самотата, отчаянието и опитите за човешко сближаване.

CHAPTER 3 е посветен на превъзмогването на раздялата, възстановяването на счупеното и новите пътища.

Това са съставните части на една покоряваща сценична трилогия за дълбочината, красотата, невъзможността и горчивината на най-силното човешко чувство – любовта. Компанията, чието име съдържа думата „сърце“ на иврит (lev), се подготвя усилено за световната премиера на третата глава на 26 септември в Германия.

Публиката в Пловдив има шанса да види спектакъла по време на ONE DANCE WEEK 2019 и преди най-важните световни сцени за танц.

Творбите на Шарон Еял са изпълнени със спонтанни и пластични движения, които сякаш се лутат в крайностите. Преди да основе L-E-V Company, тя работи рамо до рамо със забележителния Охад Нахарин – хореографът, създал уникалния стил „Гага“ и превърнал израелския съвременен танц в законодател. Еял и досега използва и надгражда този стил, при който водеща е импровизацията, за да гради своите хореографии.

Гай Бехар е продуцент на музикални събития и куратор на множество мултижанрови събития от 1999 до 2005, когато се присъединява към Шарон Еял и двамата започват работа по общи проекти. Днес дуото е ярък артистичен глас. Хореографът и мултимедийният дизайнер създават серия от авторски спектакли, оценявани високо по света.

L-E-V Company e кулминацията на трупана с години творческа енергия, която, заедно с музикалния акомпанимент на Ори Лихтик, е прецизно извлечена на сцената чрез таланта на танцьорите.


LOVE Chapter 2, както пишат авторите, „те кара да плачеш“, защото е още по-наситена приказка за самотата и опитите за човешко сближаване.
@ André Le Corre

L-E-V Company се чувстват еднакво добре и на клубната сцена, и на театралната, и на оперната такава. Компанията е пресечна точка на танц, музика, светлинни ефекти, мода, изкуство и технология. Всеки един от тези елементи е изкусно представен, както и емоционално свързан с останалите.

Ори Лихтик, един от основателите на електронната сцена в Израел, създава музиката за компанията. Плътният пулсиращ ритъм, навяващ клубна атмосфера на сцената, е още една от чертите, които правят L-E-V толкова разпознаваеми на съвременната сцена за изпълнителски изкуства. Но това далеч не е всичко.

Шарон Еял беше поканена от артистичния директор на Dior Maria Grazia Chiuri да участва в създаването на модното шоу, което представи колекцията на модната марка за сезон Пролет-лято 2019 на Paris Fashion Week.

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата. За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitterкакто и www.onedanceweek.com

L-E-V Company гостува в Пловдив с подкрепата на Посолството на Израел в България.