ONE FOR ALL

TRIPTYCH | PEEPING TOM

На 3 април, от 21:30ч българско време, можете да гледате онлайн триото спектакли TRIPTYCH на една от най-вълнуващите и разпознаваеми компании за танцов театър – PEEPING TOM.

TRIPTYCH ще бъде излъчен на живо еднократно в YouTube, като част от LIVE програмата на International Theater Amsterdam. Допълнителна информация за билетите и стрийминга ще намерите тук.

За TRIPTYCH:

„Сюрреалистичен трилър, в сравнение с който„ Туин Пийкс “ изглежда като детска продукция .“ – Trouw

В TRIPTYCH Peeping Tom ни среща с различни персонажи, попаднали в обстоятелства, от които не могат да избягат. Първоначално тръгнали да търсят щастието, изпълнени с мечти и надежда, героите се лутат из мистериозен и зловещ лабиринт без изход. Изгубен в зловещ лабиринт, от който не може да избяга, човекът съществува в мистериозното и зловещо пространство между реалността и съня, характерно за танцовия театър на Peeping Tom.

TRIPTYCH включва три нови разработки на спектаклите The missing door, The lost room и The hidden floor. В The missing door (хореография: Габриела Каризо) ставаме свидетели на последните минути от един човешки живот, през които уплашен, умиращ мъж се опитва да намери пътя си из лабиринта на собствените си мисли. 

Действието в The lost room (хореография: Франк Шартие) се развива върху плаващ в морето кораб, на чийто борд свободата и изолацията вървят ръка за ръка. През 2016 година The lost room беше отличен с престижната награда „Zwaan“ за най-впечатляваща танцова продукция. 

TRIPTYCH завършва с The hidden floor (хореография: Франк Шартие) – спектакъл, в който героите се озовават в превзето от природата пространство, наподобяващо изоставен ресторант. Именно в рамките на това специфично място героите преживяват последните си мигове, опитвайки се да оцелеят и да намерят изход – не само физически, но и психически. За The hidden floor Шартие получава втората си номинация за награда “Zwaan”. 

За Габриела Каризо и Франк Шартие:

Габриела Каризо 

Габриела Каризо е едва на 10 години, когато започва да танцува в многопрофилното училище по изкуства в Кордоба, Аржентина, и в единствената тогава група за съвременен танц за деца и подрастващи. В последствие училището се превръща в Балетен университет на Кордоба. На неговата сцена Каризо танцува в продължение на две години и за пръв път се изявява като хореограф.

На 19-годишна възраст се премества в Европа и работи за майстори на танца като Каролин Маркаде и Needcompany, но остава фокусирана върху авторските си спектакли и хореографии. Първото й солово представление е E tutto sará d’ombra e di caline. След това работи по хореографията на операта Wolf на белгийската компания за модерен балет Les Ballets C de la B на Ален Плател. После режисира спектаклите The missing door (2013) на Холандския танцов театър NDT 1 в Хага и The Land (2015) на Residenztheater в Мюнхен.

Франк Шартие 

Танцува от дете, а на 15-годишна възраст вече учи класически балет при Розела Хайтауър в Кан. След като се дипломира, Шартие се присъединява към трупата на известния балетист и хореограф Морис Бежар, създател на престижния Ballet du 20ème Siècle в Брюксел. Три години по-късно Шартие става част от програмата на Парижката опера със спектакъла „Le spectre de la rose“. През 1994 г. творческите му търсения го отвеждат в Брюксел, където в последствие се установява.

Шартие участва в продукции на различни компании за съвременен танц, сред които Les Ballets C de la B, Холандският танцов театър – NDT, Needcompany и други. Създава хореографията за адаптацията на операта Marouf, savetier du Caire на композитора Анри Рабо и режисьора Жером Дешан и Opéra-Comique в Париж (2013). Франк Шартие е носител на престижната холандска награда Zwaan за най-впечатляващ танцов спектакъл (2016) за The lost room.

Credits – Virginia Rota & Maarten Vanden Abeele

Официален трейлър: