ONE FOR ALL

SIDance ONline

© Songhee SONG – Naturally

23-ият международен танцов фестивал в Сеул  (SIDance ще се проведе онлайн от 6 до 15 ноември, представяйки изцяло дигитална програма от спектакли и документални филми. SIDance 2020 ще представи някои от изгряващите звезди на корейската съвременна танцова сцена, както и добре познати имена като Goblin Party, гостували на ONE DANCE WEEK.

Всеки спектакъл ще бъде достъпен за публиката в рамките на 24 часа след официалното му представяне през официалния уебсайт на фестивала, както и на каналите на събитието в Naver TV и YouTube. Международната филмова програма на фестивала ще е достъпна през Vimeo.

Официален трейлър гледайте тук.

Представяме ви и малка част от спектаклите в програмата:

Melancholy Dance Company 

Übermensch

Какъв е смисълът на съществуването? Спектакъл, вдъхновен от образа на Ницше за “Свръхчовека”, Übermensch изследва картина за живота, освободена от настоящите ценности и норми в обществото, и търси отговори на въпроса – “какъв би бил светът ни, ако хората живееха автономно?”.

Подробности тук.

GOBLIN PARTY

Shyness / Срамежливост

Танцово изследване на човешката самота в съвременния свят.

“Кой е той? Познавам ли го? Защо ме поздравява? A ако ме попита как съм? Колко неловко би било? Кой го интересува изобщо? Хората обикновено не ме забелязват, когато нося очила. Преди тези очила ми помагаха да минавам незабелязан, но вече не се получава. Ох, слава Богу – тръгна си, веднага след като ме поздрави.“

*Някои от вас сигурно помнят, че СРАМЕЖЛИВОСТ от Goblin Party беше част от програмата ни през 2016 година.

Подробности тук.

Art Project BORA

The Body, Reset to Zero

Контакт без среща.

Очаквал ли е някой внезапното настъпване на ерата на непокътнатостта? Как ще изглежда бъдещето? Бора Ким, превърнала се от „непослушното дете“ на съвременния корейски танц в “достоен възрастен”, задава смел въпрос за контакта, който сме приели за даденост. 

В едно въображаемо пространство телата на танцьорите попиват личните си преживявания и проблеми, смесвайки надежди, отчаяние, фантазии и депресия. Кои са страшните аспекти на липсата на контакт в тази пандемична ера? Трябва ли телата ни да бъдат “нулирани”? Какво е значението на тялото в ерата на пандемията?

Подробности тук.

Songhee SONG

Naturally

“Съзерцавам зимните дървета. Сърцето ми се разтуптява, когато си спомня как зеленината украсява клоните, а корените се подготвят за ново начало. Дървото, което свързва земята, небето, вятъра и мен, е едновременно индивид и общество. Следвайки светлината, вятъра и водата, ние не се опитваме да направим или да се превърнем в нещо, нито се опитваме да отхвърлим времето. “Naturally” е история за живота и времето.”

Подробности тук.

[5 Solos] SunadanSe

UN•COVER

Преувеличеното Аз.

Докога ще се крием зад маската на фалшивата идентичност, създадена от социалните мрежи? Колко е трудно да гледаме на себе си като такива, каквито сме – без филтри? Как да се изправим срещу образа, който сами сме създали за себе си? Как да го унищожим? 

UN • COVER е танцов пърформанс, вдъхновен от човешката суета и жажда за власт.

Подробности тук.

_____

Пълната програма на SIDanse ONline вижте тук.